Daktenten voor EV’s: kies slim en reis ecologisch

Dankzij lichte maar robuuste materialen en een aerodynamisch ontwerp matchen de nieuwste daktenten ook met elektrische auto’s. Ter illustratie verkenden we de streek rond onze uitvalsbasis in Landen met de gestroomlijnde Mercedes EQS, uitgerust met een Autohome Maggiolina Carbon Fiber daktent.

 

Aan bekijks ontbreekt het de Mercedes EQS doorgaans niet. Het is per slot van rekening de meest aerodynamische productiewagen ooit, met een elektrisch rijbereik van meer dan 700 kilometer. Voeg er nog een daktent aan toe en het spektakel is compleet, zeker als die haast even gestroomlijnd is als het elektrische voertuig zelf. De specialisten van Autohome uit Italië weten immers als geen ander dat het dekseltje op het potje moet passen, zowel qua vorm als qua gewicht. Dus zullen we de eigenschappen van deze bijzondere combo maar eens snel op een rijtje zetten?

(lees verder onder foto)

 

Ecologisch rijden en reizen

Wie anno 2022 voor een elektrische wagen kiest, is begaan met de toekomst van onze planeet. Alleen door fossiele brandstoffen af te zweren en voor groene stroom te opteren, kunnen we een duurzame leefwereld garanderen. Mensen die per daktent reizen, zijn Moeder Aarde zeker zo goed gezind. Zelfvoorzienigheid hoort immers bij het concept, waardoor er geen energie verloren gaat aan onnodige luxe. En mocht er in the middle of nowhere toch eens wat elektriciteit nodig zijn, dan kan je altijd terugvallen op de accu’s van de auto’s die steeds vaker met een 220V-stekker in de koffer zijn uitgerust voor een verse kop koffie of om kampeerspullen op te laden.

 

Vermits het bij EV’s zaak is om de autonomie te maximaliseren, moet de gemonteerde daktent zo licht en zo gestroomlijnd mogelijk zijn

De juiste daktent

Vermits het bij EV’s zaak is om de autonomie te maximaliseren, moet de gemonteerde daktent zo licht en zo gestroomlijnd mogelijk zijn. Wie daarnaast ook een uiterst robuust exemplaar wil, vindt in de Autohome Maggiolina Carbon Fiber de geknipte keuze. Die is dankzij het gebruik van koolstofvezel voor de schelp zomaar even 20% lichter dan een vergelijkbare daktent uit een ander materiaal, terwijl de duurzaamheid en de thermische eigenschappen zowaar nog beter zijn. Het model bestaat in twee maten en twee kleuren met een maximaal volume van 220l, maar toch bedraagt de hoogte in gesloten toestand maar 30 cm. Openen en sluiten gebeurt met een compacte zwengel, de bijhorende ladder past samen met de matras en de kussens netjes in de daktent.

 

Voor quasi elke EV

Of een elektrisch voertuig uitgerust kan worden met een daktent, hangt eigenlijk maar van een ding af: of er dakdragers op de EV gemonteerd kunnen worden. Het gelijkvormigheidsattest van de wagen vermeldt dan weer hoeveel de maximale daklast bedraagt. Maar opgelet: die waarde is berekend in rijdende toestand, dus wanneer de tent gesloten is. Als de wagen stilstaat, dan kunnen de dakdragers en natuurlijk de daktent zelf meer gewicht aan. Bij twijfel geeft ons gespecialiseerd team graag meer informatie, afhankelijk van het type wagen en het type daktent. Naast Autohome verdeelt Daktenten.com zowat alle topmerken, voor twee tot vier personen. Ons hele aanbod ontdek je hier https://www.daktenten.com/merken.

 

Met Daktenten.com garantie

Met meer dan 20 jaar ervaring is Daktenten.com dé specialist ter zake in de Benelux. We volgen de laatste ontwikkelingen op de voet, scholen onze experten constant bij en garanderen een professionele installatie die in de prijs is inbegrepen. Bovendien is onze stock altijd up-to-date en kan je bij ons het hele jaar door een 20-tal daktenten uitproberen in de grootste showroom van België en omstreken. Onze medewerkers spreken vier talen (Nederlands, Frans, Engels en Duits) en staan dagelijks voor je klaar van 9u tot 17u, ook op zaterdag tot 16u en zonder afspraak. Komt dus zeker eens met je EV langs bij Daktenten.com om de mogelijkheden voor een ecologische roadtrip te bekijken, op tien minuten van afrit 28 op de E40 tussen Leuven en Luik.

guy stryckmansComment